Poziv na 1. Coworking doručak

By 24. listopada 2014 Događanja, Novosti Nema komentara
flex-co-design-image-2

COIN Zadar i Coworking Croatia vas pozivaju na coworking doručak koji će se održati u utorak 28.10.2014. u terminu od 10-13h na lokaciji budućeg coworking prostora (Put Murvice 16, 3.kat).

Podsjećamo da je aktivnost dio projekta pod nazivom “Coworking Zadar – suradnjom do inovacija”s ciljem uspostavljanja coworking prostora i coworking zajednice u Zadru te promocija coworking koncepta koji podrazumijeva poduzetništvo temeljeno na umrežavanju i obavljanju samostalne djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom radnom prostoru.

Na radnom doručku prisustvovati će arhitekti Damjan Uzelac i Ivan Zaninović koji će okupljene uvesti u problematiku participatornih, suradničkih prostora te im približiti primjere dobre prakse iz Europe i svijeta. Tom prilikom raspraviti će se idejno rješenje uređenja COINA i pripremiti lista sugestija i potencijalnih unapređenja.Moderator doručka, produkt dizajner, Matija Raos održati će participatornu radionicu Codesigning COIN Zadar. Cilj radionice je prikupiti čim više inputa, ideja i razmišljanja vezanih uz uređenje budućeg prostora i pratećeg programa, a temeljem kojih će se kreirati funkcionalni objekti, ali i ambijentalne instalacije.

"Fokus događanja su upoznavanje trendova u uređenju coworking prostora u Europi i svijetu te partcipatorna radionica uređenja COIN coworking prostora."

− Hrvoje Grandov, Voditelj COIN coworking zajednice (UOZ)

Program COIN coworking doručka

 • 10:00 – 10:15 Registracija
  Okupljanje uz kavu i networking
 • 10:15 – 10:30 Pozdrav organizatora
  Osvrt na COIN upitnik br.1, pitanja i odgovori
 • 10:30 – 11:30 Uređenje coworking prostora
  Prezentacija “Trendovi u uređenju coworking prostora u svijetu” i diskusija
  Voditelji Damjan Uzelac i Ivan Zaninović
 • 11:30 – 12:45 Codesigning space: COIN Zadar
  Voditelj radionice Matija Raos
 • 12:45 – 13:00 Zaključci
  Sljedeći koraci u projektu, pitanja i odgovori

Više o voditeljima

 1. Matija Raos je magistar produkt dizajna i suosnivač programa Coworking Croatia. Coworking na dnevnoj bazi proučava već 4 godine te je sudjelovao na brojnim inkluzivnim i participatornim radionicama kao sudionik i kao voditelj, a među kojima su i “Creating Action Spaces: Interaction design”, DASHNDEM (UK) i “Codesigning Spaces”, Studio TILT (UK). Više o Matiji možete saznati na poveznici.
 2. Damjan Uzelac je diplomirani inženjer arhitekture s višegodišnjim iskustvom u projektiranju i 3D modeliranju. Kao Coworking Croatia domaćin i dio projektnog tima od 2012. proučava fenomen coworkinga, samoorganizacije zajednice i prostora za interakciju kroz prizmu participatorne arhitekture i dizajna. Više o Damjanu možete saznati na poveznici.
 3. Ivan Zaninović je student na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu. Sudjelovao je u nizu radionica koje naglasak stavljaju na participatornost u procesu oblikovanja te ima naglašen interes za istraživanje prostora interakcije, zajedničkog rada i suradnje, a koji je obradio u sklopu projekta završnog rad na fakultetu.

Obavezna najava dolaska

Pridružite nam na coworking druženju i aktivnostima koje organizira COIN tim uz podršku Coworking Croatia! Sve zainteresirane molimo da se registriraju na linku budući da je broj mjesta ograničen.

Pratite razvoj zadarske coworking zajednice putem Facebook grupe