Dani poduzetništva mladih

By 7. ožujka 2015 Događanja Nema komentara

COIN Zadar u suradnji s partnerskim organizacijama i institucijama organizira u Zadru, od 16. do 19. ožujka 2015. godine Dane poduzetništva mladih.

Planirana događanja organiziraju se s ciljem okupljanja mladih oko zanimljivih tema i edukacija koje će pomoći razvoju novih ideja i potencijala, kao i aktiviranja mladih u pitanjima koja su važna za širu društvenu zajednicu. Namjera organizatora je kroz ova događanja potaknuti razvoj poduzetništva mladih i pomoći u prepoznavanju poduzetništva kao pokretača ekonomskog i društvenog razvoja.

Dani poduzetništva mladih uključuju niz predavanja, panela, radionica i drugih događanja na kojima će mladi ljudi i studenti imati priliku dobiti korisne informacije i znanja te uspostaviti nove kontakata.

Ovaj događaj je primjer suradnje različitih projekata i partnera, te povezivanje komplementarnih aktivnosti usmjerenih na poticanje poduzetničkih ideja mladih. Projekti i partneri koji sudjeluju su:

 • projekt Coworking Zadar – suradnjom do inovacija sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru IPA Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013 (partneri: Grad Zadar, Udruženje obrtnika Zadar, Zadarska županija, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Zadar, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Sveučilište u Zadru)

Projekt Coworking Zadar pokrenule su lokalne institucije radi poticanja malog poduzetništva, lakšeg poslovnog povezivanja i nižih troškova poslovanja. Projekt u vrijednosti od 5.025.000 kuna je odobren za financiranje na natječaju za malu poslovnu infrastrukturu. Projekt uključuje uređenje i opremanje 370 m2 coworking prostora u Zadru, koji će se ovim projektom staviti u funkciju te omogućiti lakše pokretanje poduzetništva i samozapošljavanje, osobito za mlade ljude. Ovaj projekt omogućiti će da se do kraja 2015. godine u Zadru otvori prvi coworking prostor, COIN Zadar na hrvatskoj obali koji će prije svega biti zajednički prostor za rad nezavisnih profesionalaca, mikro poduzetnika, društvenih inovatora, potencijalnih poduzetnika i svih drugih organizacija i pojedinaca kojima će coworking pomoći u realizaciji njihovih ideja.

 • projekt Social Impact Award (partneri: udruga Pokreni ideju – Impact Hub Zagreb i Erste zaklada)

Social Impact Award je projekt koji se, osim u Hrvatskoj, gdje se u organizaciji Impact Huba Zagreb održava drugu godinu, istovremeno organizira i u Rusiji, Švicarskoj, Austriji, Rumunjskoj, Češkoj, Srbiji i Grčkoj. Social Impact Award natjecanje koje započinje s edukacijama  za studente  o tome što je društveno poduzetništvo, kako se generiraju kreativne ideje te kako se izrađuje poslovni model i plan. 4 najbolja studentska projekta koja rješavaju neko društveno ili okolišno pitanje bit će i financijski nagrađena, a osim novčanog dijela, najbolje očekuje 3-mjesečna inkubacija njihove društveno-poduzetničke ideje u Impact Hubu Zagreb te put na dva međunarodna okupljanja svih pobjednika iz 8 zemalja.

Udruga Mladi poduzetnik Hrvatska provodi projekt Mreža mladih poduzetnika, a ima za cilj otvoriti dijalog između donosilaca odluka, na regionalnoj i lokalnoj razini i mladih koji žele postati poduzetnici ili to već jesu. U izravnoj komunikaciji istražile bi se potrebe i mogućnosti suradnje koja bi pomogla u razvoju poduzetništva kod mladih osoba. Na konferenciji će sudjelovati uspješni mladi poduzetnici koji će govoriti o svojim iskustvima, preprekama, motivaciji i mogućnostima razvoja.

Program Dana poduzetništva mladih:

 • ponedjeljak, 16.3. od 11,00-14,00 – HGK, Š. Brusine 16 – projekt Coworking Zadar u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – edukacija za poduzetničke potporne institucije:
  • Novi poduzetnički trendovi (nezavisni profesionalci i honorarni posao)
  • Radno – pravna pitanja
  • Potpore pri (samo)zapošljavanju
 • utorak, 17.3. od 9,00 – 17,00 sati ., Sveučilište u Zadru – Centar Stjepan Matičević na Relji – projekt Social Impact Award – edukacijski bootcamp za studente
  • Uvod u društveno poduzetništvo, predavanje
  • Generiranje ideja, radionica
  • Poslovno modeliranje, radionica
  • Poslovno planiranje, radionica
 • srijeda, 18.3. od 9,30 – 15,00, IMPACT centar na Relji – projekt Mreža mladih poduzetnika – konferencija
  • Primjeri dobre prakse – Impact HUB – Zagreb
  • Mladi poduzetnici u EU – potpredsjednik JEUNE
  • Panel: Podupiranje mladih poduzetnika na lokalnoj i regionalnoj razini
  • Prezentacije i panel: Uspješne priče mladih poduzetnika
 • četvrtak, 19.3. od 10,00 – 13,00, IMPACT centar na Relji – projekt Mreža mladih poduzetnika – konferencija
  • Prilike za financiranje poduzetničkih ideja
  • Privatne konzultacije sa stručnjacima za strukturne fondove, networking

Sudjelovanje na svim događanjima je besplatno i ne obavezuje sudionike. Prijaviti se možete za samo neka ili sva događanja popunjavanjem prijavnice u nastavku. Nakon prijave poslat ćemo vam detaljnije obavijesti o programu.

 
 

Potvrda identiteta

SIA                                                     1_Vizual_Mrežamladihpoduzetnika