FOTO: Održano predavanje “Uvod u eko-društveno poduzetništvo”

By 21. rujna 2016 Uncategorized Nema komentara

COIN Coworking Zadar bio je organizator predavanja pod nazivom „Uvod u eko-društveno poduzetništvo“ koje se održalo u našim prostorijama u srijedu, 21. rujna 2016. godine s početkom u 12 sati.

Predavač Michael Freer, s dugogodišnjim iskustvom u socijalnom poduzetništvu, u sat vremena predstavio je koncept eko-društvenih poduzeća kroz zanimljive primjere iz stvarnog života. Putem ove interaktivne prezentacije posjetitelji su doznali kako su se poslovni i neprofitni sektor mijenjali kroz godine te koji razlozi stoje iza tih promjena. Raspravljalo se i o tome kakav je položaj eko-društvenih poduzeća u različitim zemljama, uključujući Veliku Britaniju i Hrvatsku. Za kraj, Michael je predstavio svoju (idealističnu) viziju budućnosti ovakvog tipa poslovanja.

Prezentacija je bila održana na engleskom jeziku, uz sudjelovanje samih posjetitelja koji su za Michaela pripremili i nekoliko pitanja.

Michael je u svom predavanju spomenuo i niz web stranica određenih organizacija, udruga i sličnih čije linkove možete pronaći ispod:

plusacumen.org/courses/socent101/
http://poll2016.trust.org/
https://www.facebook.com/groups/kavazaideju/
https://www.facebook.com/coworkingamosfera/
http://www.humananova.org/hr/home/
http://hedona.hr/
http://www.anst.hr/socpoduzetnistvo.html
http://ec.europa.eu/social/BlobServlet?docId=12991&langId=en
http://mladi-eu.hr/…/Strategija-razvoj-drustvenog-poduzetni…

Hvala svima koji su se odazvali! Veselimo se budućim druženjima s Michaelom!