Započeo projekt Coworking Zadar

By 28. kolovoza 2014 Događanja, Novosti Nema komentara

U utorak 26. kolovoza u Zadru je održana kickoff konferencija kojom započinju aktivnosti EU projekta „Coworking Zadar – Suradnjom do inovacija“, a koji predviđa izgradnju lokalne coworking zajednice, edukaciju budućih coworking domaćina te uređenje 370 četvornih metara coworking prostora.

Dovršetak adaptacije prostora planiran je za ljeto 2015. godine, a dobivena europska sredstva prelaze 5 milijuna kuna. Na konferenciji su predstavljene projektne aktivnosti i projektni tim te je potpisan Partnerski sporazum.

“U svijetu je već zaživjelo oko 3 tisuće sličnih Centara, a u Hrvatskoj će ovo biti treći. U vrijeme provedbe projekta, prije svega će se uspostaviti prostor podređen zadarskoj coworking zajednici. Mjesto gdje će mali, mikro poduzetnici, početnici iz različitih djelatnosti dolaziti i uz minimalne troškove obavljati svoju djelatnost. Osim što će moći raditi u prostoru, imat će priliku za edukaciju, suradnje i ostvarivanje novih poslovnih kontakata.” – Renata Marušić, voditeljica projekta

O Projektu Coworking Zadar i partnerima

Koordinator projekta je Grad Zadar, a partneri su Udruženje obrtnika Zadar, Zadarska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, te Razvojna agencija Zadarske županije – ZADRA. Suradnici na projektu su Sveučilište u Zadru, Poduzetnički inkubator Zadar te BIOS iz Osijeka.

Provedba ovog projekta, odobrenog za financiranje na natječaju za izgradnju male poslovne infrastrukture iz programa IPA IIIC, komponente Regionalna konkurentnost, započela je 14. lipnja 2014. godine. Ukupna je vrijednost projekta veća od 5,1 milijun kuna, uz 85% sufinanciranja, a projekt će se provoditi 18 mjeseci.

“Očekujemo da će ovaj prostor okupiti postojeće poduzetnike, dati poticaj i priliku novim mladim poduzetnicima i olakšati im početak. Projekt je za nas posebno važan u ovakvoj gospodarskoj situaciji.” – Zvonimir Vrančić, zamjenik zadarskog gradonačelnika

Cilj projekta je potaknuti razvoj poduzetništva i samozapošljavanje te povećati konkurentnost mikropoduzetnika Zadarske županije. Projekt će kroz pokretanje coworking prostora koji odgovara potrebama korisnika, povećati mogućnosti samozapošljavanja i poboljšati usluge podrške za mikro, male i srednje poduzetnike, te osnažiti coworking zajednicu korisnika u Zadarskoj županiji.

Pratite razvoj zadarske coworking zajednice putem Facebook grupe

Coworking Zadar Facebook grupa