Impact Hub Zagreb otvara prijave za nagradu vrijednu 7.500 €

By 16. veljače 2015 Uncategorized Nema komentara
ImpactHubZG-300x163

Impact Hub Zagreb u partnerstvu sa UniCredit Foundation traži hrabre pojedince koji kroz poduzetništvo rješavaju društveni ili okolišni problem. Zainteresirani pojedinci ili timovi mogu se prijaviti najkasnije do 20.02.2015. kako bi ušli u proces za dodjelu nagrada i imali priliku osvojiti nagradu na završnoj prezentaciji UniCredit Foundation nagrade, vrijednu 7.500 Eura.

Impact Hub Zagreb, najveći kolaborativni prostor u Hrvatskoj koji podržava poduzetnike i društvene inovatore ovu nagradu zahvaljujući partnerstvu sa UniCredit Foundation, neprofitnom korporativnom fondacijom UniCredit grupe koja je u Hrvatskoj prisutna kao Zagrebačka Banka. UniCredit Foundation promovira kulturu moderne filantropije i usmjerena je na društvenu ekonomiju. Ovaj otvoreni natječaj za nagradu ima cilj dodijeliti 1 (jednu) UniCredit Foundation Award nagradu poduzetniku u ranoj fazi.

Kriteriji za dodjelu nagrade podržavaju prijave poduzetničkih ideja koje se fokusiraju na rješavanje društvenih ili ekoloških problema, s potencijalom za porast njihovog pozitivnog utjecaja u budućnosti. Nagrada će biti dodijeljena ideji s konkretnom ponudom vrijednosti i jasnim poslovnim modelom. Poželjno je da je poduzetnik ili tim koji stoji iza ideje već imao dodira sa željenim ciljanim tržištem, da ima jasnu ideju o izvorima prihoda i posjeduje dobar nacrt marketinške i prodajne strategije, što će sve biti predmet procjene za dodjelu nagrade. Dodanu vrijednost prijavi dati će i svaki dokaz zainteresiranih budućih ili prvih korisnika, a po mogućnosti i prvih kupaca.

Pobjednik može iskoristiti UniCredit Foundation Award kao ključan „seed“ kapital kako bi lansirao ili nastavio svoje započeto poslovanje pošto će nagrada biti u obliku bespovratnih sredstava (bez ulaska u vlasništvo). Od ukupne nagrade u vrijednosti od 7.500 EUR koju će dobiti, pobjednik će direktno dobiti 80% (u kunama, u skladu sa zakonima RH). Preostalih 20% iznosa biti će alocirano za troškove izrade paketa vizualnog identiteta i po potrebi za otvaranje pravnog subjekta i povezane savjetodavne i zakonske troškove.

Rok za prijave je 20. veljače 2015. Dan kasnije biti će izabrano 10 predfinalista od kojih će 5 biti izabrano za ulazak u finale koje počinje prvim, probnim prezentacijama 25. veljače 2015. U nastavku Impact Hub Zagreb je osigurao mentorstvo i pripreme kako bi se 5 finalista pripremilo za završne prezentacije 26. ožujka 2015. Dan kasnije, 27. ožujka 2015. biti će održana dodjela UniCredit Foundation Awards i objavljen pobjednik.

Cijeli poziv možete naći na : http://impacthubaward.strikingly.com/

Ova otvorena UniCredit Foundation Award dodatak je na dvije slične nagrade za članove Impact Hub Zagreb inkubatorskog programa The Inkubator (http://www.theinkubator.net/), koje će biti proglašene na zajedničkoj dodjeli nagrada.

Uskoro će biti najavljene i prijave za Social Impact Award, natjecanje s edukacijskim programom za studente u društvenim inovacijama (http://socialimpactaward.hr). Više možete pročitati na zagreb.impacthub.net ili kontaktirajte zagreb.hosts@impacthub.net za detalje.

 

 

HUB