Kako je prošao prvi COIN coworking dan?

By 28. rujna 2014 Događanja, Novosti Nema komentara

Prošle srijede održan je prvi COIN coworking dan u prostoru budućeg zadarskog coworking centra, na adresi Put Murvice 14.

Kroz dan je procirkuliralo preko 60 profesionalaca zainteresiranih da budu dio zadarske COIN coworking zajednice među kojima su se našle zaista šarolike struke. Od freelance dizajnera, novinara, web developera, IT stručnjaka, arhitekata, fotografa, prevoditelja, pisaca, voditelja projekata pa sve do poduzetnika s najrazličitijim poslovnim idejama.Kako bi aktivnosti i prostor bili od samog početka oblikovani prema potrebama i željama njenih članova, bilo je bitno na prvom sessionu prikupiti čim više povratnih informacija od članova zajednice, a koje će kvalitetno usmjeriti tijek projekta te biti ugrađene u nadolazeće aktivnosti.

Prvi COIN session otvorili su Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra i Renata Marušić iz razvojne agencije ZADRA. Kao dio projektnog tima, predstavili su sam projekt zainteresiranim korisnicima, nakon čega su pruženi odgovori na sva pitanja vezana uz projekt, koncept coworkinga, izgradnju zajednice, ulozi coworking domaćina te budućeg programa i funkcija prostora. Svi posjetitelji mogli su se prošetati i upoznat prostor u trenutnm stanju te pogledati nacrte i 3d vizualizacije idejnog rješenje uređenja budućeg prostora kao i mnoge primjere coworking prostora iz ostatka svijeta.

"Vjerujem da su se mnogi već zainteresirali da postanu COIN domaćini. Uskoro ćemo svima dati priliku da iskažu svoj interes, a onda će 5-7 članova COIN zajednice dobiti priliku za besplatnom edukacijom. Osim što želimo kvalitetno urediti i opremiti prostor, imamo za cilj da budemo prepoznatljivi po jakoj i koherentnoj zajednici koja pruža odlično coworking iskustvu."

− Hrvoje Grandov, voditelj COIN coworking zajednice (UOZ)

"Odaziv na prvi session je nadmašio sva moja očekivanja. Preko 2.5 sata smo razgovarali s okupljenima kako bi dobili što više povratnih informacija i kako bi pojasnili na koji način coworking zajednica i prostor mogu pomoći u ostvarenju osobnog uspjeha i profesionalnoj održivosti. Međusobno upoznavanje i mapiranje profesionalnih pozadina ključno je jer od prvog trenutka sve aktivnosti i prostor treba oblikovati u skladu sa željama i potrebama budućih članova. Vjerujem da su se mnogi zainteresirali da postanu i coworking domaćini."

− Matija Raos, voditelj programa Coworking Croatia (HDNP)

"COIN, prvi coworking prostor u Zadru od 350 m2, biti će u potpunosti opremljen do srpnja 2015. Prostor će pružati mogućnost stalnog ili privremenog korištenja uredske infrastrukture i održavanje sastanaka te organizaciju edukacije, konferencija i predavanja, ali nadasve mogućnost upoznavanja, umrežavanja i suradnje s drugim korisnicima prostora, članovima COIN zajednice. Do isteka trajanja projekta (kraj 2015. godine), aktivnosti u coworking prostoru financirat će se iz sredstava EU, što znači da će za korisnike biti u potpunosti besplatne. Nakon toga korisnici će počet participirati u troškovima održavanja prostora u iznosu ovisno o paketu koji odaberu, a čija će cijena biti znatno niža od komercijale cijene poslovnih prostora u Zadru."

− Renata Marušić, voditeljica projekta (ZADRA NOVA)

U podne je počela aktivnost mapiranja zadarske coworking zajednice na kojoj su se budući korisnici COIN-a mogli međusobno upoznati i predstaviti svoje profesionalne afinitete te izraziti očekivanje od zajednice. Istovremeno, ispitala se i konkretna potreba pojedinaca vezana uz prostor kao mjestom stalnog ili privremenog rada tj. mjestom za podršku, edukaciju i umrežavanje.

Nakon zajedničkog ručka, održana je AD HOC radionica trikova iz Microsoft office paketa koju je osmislio Lovro Valčić, a na kraju dana pridružio mu se i Sergej Stanojkovski kako bi prisutnima prenijeli svoja coworking iskustva iz svijeta kao i svoje zanimljive poslovne, ali i životne priče.

Pratite razvoj zadarske coworking zajednice putem Facebook grupe