Coworking -
Revolution of work

What's it all about?

Coworking -
Revolucija rada

Upoznajte se s konceptom coworkinga

COIN Coworking Zadar -

Na jednom mjestu saznajte sve informacije koje vas
zanimaju o COIN-u i kako se uključiti.

COIN Zadar -

Budi dio prvog coworking prostora u Zadru

Coworking Zadar -

Naš COIN tim tvore mnogi raznovrsni profesionalaci.

COIN Zadar -
Coworking Industries

Postani i ti dio COIN zajednice!

Coworking Zadar -

Find all the information you want to know about COIN Zadar and how to get involved.

COIN Zadar -
Coworking Industries

You too can join COIN Zadar community!

COIN Zadar -
Coworking Industries

Find out how COIN coworking space looks like!

1
1

Projekt “Coworking Zadar – suradnjom do inovacija”

Projekt “Coworking Zadar – suradnjom do inovacija” odobren je za financiranje na natječaju za izgradnju male poslovne infrastrukture iz programa IPA Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013.

Provedba projekta započela je 14. lipnja 2014. godine, a trajat će 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta veća je od 5,1 milijun kuna, uz 85% sufinanciranja.

Koordinator projekta je Grad Zadar, a partneri u projektu su: Udruženje obrtnika Zadar, Zadarska županija, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Zadar, te Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA. Suradnici na projektu su Sveučilište u Zadru, Poduzetnički inkubator Zadar i Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka.

Projekt se prije svega bavi uspostavom i razvojem coworking prostora te coworking zajednice u Zadru. Cilj projekta je potaknuti poduzetništvo i samozapošljavanje te povećati konkurentnost mikropoduzetnika. Projekt će kroz pokretanje coworking prostora povećati mogućnosti samozapošljavanja i poboljšati usluge podrške za male i srednje poduzetnike.

Kao središnja mjesta za poticanje mikro poduzetništva, coworking prostori pružaju svu odgovarajuću poslovnu infrastrukturu korisnicima, samostalnim i neovisnim poduzetnicima, koji zajednički sudjeluju u troškovima korištenja prostora. Osim toga, coworking prostori razvijaju i socijalnu infrastrukturu, odnosno coworking zajednicu korisnika koji, premda neovisni u obavljanju svojih poslova, lako stupaju u interakciju i ostvaruju poslovnu suradnju. Postojanje coworking prostora znatno olakšava pokretanje vlastitog posla, osobito u samostalnim djelatnostima različitih struka vezanih za ICT.

Coworking koncept primjenjuje ekonomiju dijeljenja i razvija svijest o zajednici te promovira socijalno poduzetništvo. Projekt “Coworking Zadar – suradnjom do inovacija” omogućit će uređenje i opremanje 370 m2 coworking prostora u Zadru, ali i razvoj zajednice korisnika prostora. Oni će na različitim tematskim događanjima, konferencijama i edukacijama imati prilike za upoznavanje s poduzetništvom, za vlastiti razvoj, umrežavanje i učenje.

Projektom će se uspostaviti i jedinstveni pozivni centar za poduzetnike koji će povezati usluge različitih potpornih institucija. Ovakav način komunikacije znatno će olakšati pristup informacijama za poduzetnike, a potpornim institucijama omogućiti veću specijalizaciju i učinkovitost. Zadarski coworking prostor pod imenom COIN (COworking INdustries) uredit će se i opremiti u skladu s potrebama korisnika te će osim otvorenog radnog prostora, omogućavati brz i siguran pristup internetu, osiguravati sobu za sastanke, dvoranu za prezentacije i seminare, samostalne urede, te prostor za odmor i druženje. COIN će biti otvoren za različite korisnike i događanja poput izložbi, javnih predstavljanja, radionica, predavanja, diskusija i slično.

Projektom će se uspostaviti i jedinstveni pozivni centar za poduzetnike, koji će povezati usluge različitih potpornih institucija. Ovakav način komunikacije znatno će olakšati pristup informacijama za poduzetnike, a potpornim institucijama omogućiti veću specijalizaciju i učinkovitost.

Pratite COIN novosti putem newslettera PRIJAVI SE