Poziv na 1. Coworking dan

By 17. rujna 2014 Događanja, Novosti Nema komentara
Coworking početak 022

Prvi COIN Coworking dan održati će se u srijedu, 24. rujna 2014. godine u prostoru budućeg coworking centra, na adresi Put Murvice 14 u Zadru.

Podsjećamo da je aktivnost dio projekta pod nazivom “Coworking Zadar – suradnjom do inovacija”s ciljem uspostavljanja coworking prostora i coworking zajednice u Zadru te promocija coworking koncepta koji podrazumijeva poduzetništvo temeljeno na umrežavanju i obavljanju samostalne djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom radnom prostoru.

Coworking dan prvi je u nizu sličnih događanja koja će biti organizirana tijekom provedbe projekta. Ovom prilikom želimo simulirati radni dan u coworking prostoru i otvoriti mogućnosti za upoznavanje sudionika i potaknuti ih na aktivno uključivanje u projekt.

Okosnica coworkinga su ljudi, poduzetnici i nezavisni profesionalci (freelanceri), koji žele dijeliti radnu atmosferu te potencirati ideje, uvjerenja i resurse. U tom smislu, prvi coworking dan izuzetno je važan jer želimo što većem broju potencijalnih sudionika predstaviti coworking način rada i približiti prostor u kojem će se uspostaviti coworking u Zadru.Simulacija coworking radnog dana uključivat će dio prostora u kojem će svi zainteresirani moći raditi na svojim računalima te dio u kojem će se moći upoznavati i razmjenjivati ideje i kontakti. U toku dana organizirat ćemo radionicu vezanu za mapiranje i razvoj zadarske coworking zajednice.

"Prvi COIN coworking dan značajan je za proces izgradnje zadarske coworking zajednice. Volio bih na njemu upoznati mnoge mlade i poduzetne ljude kojima coworking zajednica može biti lansirna rampa za uspjeh njihovog projekta ili unapređenje freelance karijere. Prvi coworking dan bavit će se identifikacijom i mapiranjem svih zainteresiranih pojedinaca i projekata kako bi ih u budućnosti mogli integrirati u programske aktivnosti i dati im najbolju moguću podršku."

− Matija Raos, Coworking Croatia (HDNP)

Osim toga, ugostiti ćemo i dva zanimljiva gosta, uspješna poduzetnika koji će s nama podijeliti svoje poslovne i životne priče te svoja coworking iskustva i inspirirati nas. Sergej Stanojkovski je redatelj, urednik, producent, savjetnik i predavač. Kao strastveni zaljubljenik u film, 2009. godine osniva Avvantura Forum Zadar Festival i Filmforumzadar Matchmaking, a svojim će nam iskustvom približiti potencijal suradnje filmske industrije i coworkinga. Lovro Valčić stručnjak je za informacijske tehnologije, profesor i vlasnik IT tvrtke. Deset godina proveo je na Geofizičkom Institutu Svečilišta na Aljasci. Stručnjak je za razvoj i podršku informacijskih tehnologija, posebno za istraživanja na sveučilišoj razini i nastavne aktivnosti. Tamo je i stekao coworking iskustvo, u coworking prostoru koji je lokalna zajednica dijelila sa sveučilištarcima, a u kojem su testirani veliki informacijski sustavi.

Obavezna najava dolaska

Pridružite nam se u zajedničkom radu uz coworking druženje i aktivnosti koje organizira COIN tim uz podršku Coworking Croatia!Sve zainteresirane molimo da se registriraju na linku do 23.09.2014. godine u 12.00 sati budući da je broj mjesta ograničen.

Program prvog COIN coworking dana

10:00 – 11:00 Registracija
Upoznavanje i kava dobrodošlice
11:00 – 12:00 Predstavljanje projekta “Coworking Zadar – suradnjom do inovacija”
Diskusija o projektu i odgovori na pitanja: Renata Marušić, voditeljica projekta i Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra
12:00 – 14:00 Upoznavanje i mapiranje zadarske coworking zajednice
Radionica, Matija Raos, Coworking Croatia/HDNP
14:00 – 15:00 Pauza
Zajednički ručak i networking
15:00 – 16:45 Nastavak radionice
Diskusija i zaključci
17:00 – 18:00 Predstavljanje inspirativnih primjera i poduzetničkih uspjeha
Sergej Stanojkovski i Lovro Valčić

Pratite razvoj zadarske coworking zajednice putem Facebook grupe