Poziv na događanje “Što je to Startup i mogu li ga ja pokrenuti?”

By 5. veljače 2015 Događanja 2 komentara
dev

COIN Zadar vas poziva u petak, 13. veljače u 18.00 sati u veliku dvoranu u Impact centru u Zadru na događanje vezano za predstavljanje startup projekata i promociju poduzetništva.

Događanje organiziramo unutar EU projekta Projekt Coworking – suradnjom do inovacija, a u suradnji s inicijativom (udrugom u osnivanju) Zadar Developers Hub.

U nizu zanimljivih predavanja i edukacija koje se organiziraju u sklopu projekta Coworking Zadar, ovog puta pozivamo vas na predavanje o startup projektima i poduzetništvu. Gosti predavanja će biti Saša Cvetojević – poduzetnik, dobitnik nagrade za komunikatora 2014. godine, ujedno i strastveni ulagač u startup projekte te Marko Mišulić – osnivač startupa Rentl.io namjenjenog iznajmljivačima smještaja u turizmu.

Gosti će govoriti o vlastitim iskustvima u poduzetništvu, preprekama i zamkama na koje su nailazili, a otkriti će i trikove za lakši uspjeh.

Program događanja

18.00 – 18.05 Uvod: Niko Vrdoljak – ZdDevHub, Renata Marušić – COIN Zadar

18.05 – 19.15 Predavanje: Saša Cvetojević, pitanja i odgovori

19.15 – 19.30 Predstavljanje: Projekta Coworking Zadar / COIN tim

19.30 – 20.15 Predstavljanje: Marko Mišulić, Zadarski startup Rentl.io

Moderator: Želimir Periš

Iza 20.15 Networking – drink&snack, druženje uz goste i COIN / ZdDevHub timove

Kada?

Petak, 13. veljače 2015. g. od 18h

Gdje?

Impact centar, Put Stanova bb, Zadar (mapa) – nasuprot City Galerije

Koliko košta?

Projekt Coworking Zadar financiran je iz Programa IPA IIIC, komponenta Regionalna konkurentnost te se za sudjelovanje ne naplaćuje naknada. Financijsku potporu inicijativi Zadar Developers Hub osigurala je Erste banka i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Obavezna najava dolaska

 
 

Potvrda identiteta

Upoznajte goste predavače

Saša Cvetojević

Saša Cvetojević je jedan od poznatijih poduzetnika u Hrvatskoj koji su prepoznali potencijal startupova, jedan je od članovae CRANE-a hrvatske mreže anđela, pomogao je nekoliko hrvatskih startupova koji su doživjeli svoju uspješnicu, neki su u međuvremenu propali i pokazali se kao loša investicija, a neki među njima kao npr Repsly (ex Salespod) upravo doživljavaju uspjeh globalnih razmjera, privlače nove strane investicije za daljnji razvoj, te otvaraju urede izvan Hrvatske kako bi se mogli dalje širiti. Vjerujemo da će g. Saša moći prenjeti svoja iskustva i savjete na potencijalne zadarske Startupove.

Marko Mišulić

Marko Mišulić osnivač je tvrtke Ascendo Zadar, startup tvrtke fokusirane na optimizaciju i automatizaciju poslovnih procesa kroz razvoj računalnih modela i aplikacija. Marko je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2008. godine. Od druge godine fakulteta do travnja 2014. radio je u društvu za upravljanje investicijskim fondovima. U travnju 2014. godine odlučuje se na veliki korak i napušta korporativnu karijeru, kreće u poduzetničke vode i osniva vlastitu startup kompaniju kako bi kroz nju realizirao projekt Rentlio. Web aplikacija Rentlio je brz i intuitivan alat koji značajno povećava efikasnost upravljanja malim objektima u turizmu.

O projektu Coworking Zadar – suradnjom do inovacija

Projekt je odobren za financiranje na natječaju za izgradnju male poslovne infrastrukture iz programa IPA Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013.

Provedba projekta započela je 14. lipnja 2014. godine, a trajat će 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta veća je od 5,1 milijun kuna, uz 85% financiranja iz IPA programa.
Cilj projekta je potaknuti poduzetništvo i samozapošljavanje te povećati konkurentnost mikropoduzetnika kroz razvoj coworking prostora I lokalne coworking zajednice. Projekt će kroz pokretanje coworking prostora povećati mogućnosti samozapošljavanja i poboljšati usluge podrške za male i srednje poduzetnike.

Coworking prostori pružaju svu odgovarajuću poslovnu infrastrukturu korisnicima, samostalnim i neovisnim poduzetnicima, koji zajednički sudjeluju u troškovima korištenja prostora. Osim toga, coworking prostori razvijaju i socijalnu infrastrukturu, odnosno coworking zajednicu korisnika koji, premda neovisni u obavljanju svojih poslova, lako stupaju u interakciju i ostvaruju poslovnu suradnju. Postojanje coworking prostora znatno olakšava pokretanje vlastitog posla, osobito u samostalnim djelatnostima različitih struka vezanih za ICT.

Coworking koncept promovira ekonomiju dijeljenja i razvija svijest o zajednici te potiče socijalno poduzetništvo. Projekt “Coworking Zadar – suradnjom do inovacija” omogućit će uređenje i opremanje 370 m2 coworking prostora u Zadru, ali i razvoj zajednice korisnika prostora.

O Zadar Developers Hub-u

ZadDevHub

Inicijativa Zadar Developers Hub nastala je 2012, kad ju je pokrenula grupa entuzijasta u svrhu stvaranja okvira za druženje i učenje o informacijskih tehnologijama, s posebnim naglaskom na razvojne i dizajnerske alate. Informacijska tehnologija predstavlja jedan od propulzivnijih sektora koji je postaje neizostavan dio većine uspješnih tvrtki. ZdDevHub je stručno interesna skupina koja će zajedničkim radom i organizacijom stručnih predavanja te networkinga biti ukorak s ostalim dijelovima Hrvatske i svijeta. Ciljevi inicijative su povećanje atraktivnosti IT struke u Zadru, povećanje konkurentnosti IT stručnjaka na tržištu rada, poticanje poduzetništva u IT sektoru te poticanje kreativnosti, inovativnosti i stvaralaštva.

Upravo ovih dana inicijativa prolazi proces registracije u Udrugu kako bi mogla još bolje promicati svoje stavove i ideje, te biti na korist široj društvenoj zajednici. Primarna djelatnost kojom će se Udruga baviti je informatika i računarstvo. Udruga će se baviti i poticanjem inovacija te stvaranjem pozitivnog ozračja za inovativnost; organiziranjem savjetovanja, predavanja, seminara, kongresa, sajmova, tribina i drugih stručnih skupova u vezi razvoja softvera; jačanjem suradnje sa srodnim organizacijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te ostalim aktivnostima vezano za odgoj i obrazovanje.

Kontakti

Kontakt za medije (event)

Danijela Rimanić, Cosmopolit Media
drimanic@cosmopolit-media.hr
099 217 9291

Kontakt za COIN Zadar

Hrvoje Grandov, voditelj Coworking zajednice
Projekt Coworking – COIN Zadar
hrvoje.grandov@coinzadar.hr

Kontakt Zadar Developers Hub

Niko Vrdoljak, predsjednik udruge Zadar Developers Hub – u osnivanju,
niko.vrdoljak@hotmail.com

Pratite razvoj zadarske coworking zajednice putem društenih mreža