Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji sa nevladinom organizacijom WorldChicago i Europskom poduzetničkom mrežom, organizira „Chicago Collaboration Week“ koji će se održati od 14. do 18. ožujka 2016. godine u Zagrebu, Zadru, Splitu i Varaždinu.

Tom prilikom, HAMAG-BICRO u suradnji sa COIN-om održat će predavanje za lokalnu zajednicu kako bi upoznali startup-ove, poduzetnike, studente i predstavnike potpornih institucija s američkom dobrom praksom na temu poduzetništva. Predavanje se održava 17. ožujka 2016. godine s početkom u 14:00 sati.

Glavna tema je razvoj poduzetničkog ekosustava u Hrvatskoj kroz primjere iz Chicaga. Renomirani svjetski stručnjaci predstavit će svoja iskustva u području kreiranja suradničkog ekosustava za poticanje poduzetništva i inovacija kroz kolaborativne prostore te poslovno umrežavanje.

Nicole Vasquez, osnivačica i direktorica coworking prostora The Shift upoznat će sudionike s osobnim iskustvom u vođenja coworking prostora u Chicagu te primjerima najbolje prakse razvoja coworking prostora i platformi za suradnju poduzetnika.Kako razviti poduzetničku klimu sudionici će imati prilike čuti od Keitha Bradleya koji se više od 16 godina bavi upravljanjem i razvojem IT sustava u raznim industrijama kao što su obrazovanje, zdravstvo i neprofitni sektor. Matija Bumbak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika predstavit će šibenski Urbani inkubator 2.0. Novootvoreni Urbani inkubator smješten u staroj gradskoj jezgri okuplja šibenske poduzetnike, kreativce i sve koji to žele postati pružajući zajednički prostor za rad i korištenje visoko-tehnološke opreme poput 3D tehnologije za dizajn i razvoj.

Planirani program događanja:

14:00 Uvodna riječ – HAMAG BICRO
Introduction – HAMAG BICRO

14:15 COIN Zadar – nova platforma za suradnju poduzetnika u Zadru, COIN domaćin
14:15 Coin Zadar – new collaborative platform for SMEs in Zadar, COIN Host

14:30 Šibenski urbani inkubator – nova platforma za suradnju poduzetnika u Šibeniku, Matija Bumbak
14:30 Šibenik Urban Incubator – new collaborative platform for SMEs in Šibenik, City of Šibenik, Matija Bumbak

14:45 Razvoj poduzetničkih gradova, Keith Bradley
14:45 Developing an entrepreneur city, Keith Bradley

15:10 Razvoj prostora za suradnju i primjeri dobre prakse, The Shift, Nicole Vasquez
15:10 Development of collaborative spaces & best practice examples, The Shift, Nicole Vasquez

15:40 Kraj
15:40 Finish