Nakon uspješnog prvog dijela crowdfunding kampanje i prikupljenih $10.210,00 u protekla dva tjedna, zadarske pivarke Ana Teskera i Maja Šepetavec nastavljaju s kampanjom za otvaranje prve hrvatske zadružne pivovare. Iz tog razloga održat će se prezentacija crowdfunding kampanje prve hrvatske zadružne pivovare „Brlog“ koja će se držati 23. ožujka u COIN-u s početkom u 17.30 sati.

Ovom prilikom predstavit će se mogućnosti crowdfundinga, vrste grupnog financiranja preko Interneta kao jednog, još uvijek, nedovoljno poznatog načina financiranja projekata i kampanja uz želju da se mlade ohrabri i potakne da dobre poslovne ideje ne ostavljaju zaključane u ormaru. O važnosti i potencijalu crowdfudinga govori činjenica da su u 2015.godini, tvrtke i pojedinci diljem svijeta prikupili 34.4 milijarde dolara na različitim crowdfunding platformama te se očekuje da će do 2020.godine premašiti tradicionalne oblike financiranje projekata.

Ana i Maja govorit će o mogućnostima i važnosti zadruga, kako bi razbile mit o zadruzi kao o poslovnom modelu vezanom isključivo uz poljoprivredu. Pivarke zadružne pivovare “Brlog” Ana Teskera dipl. ing. preh. tehnologije i Maja Šepetavec predstavit će svoj projekt i dio onoga što je bilo potrebno da bi obistinile svoj san.

Na popularnoj internet stranici Indiegogo, djevojke su 22. veljače sa svojom zadrugom pokrenule crowdfunding kampanju tijekom koje pokušavaju prikupiti sredstava koja će im omogućiti da u Zadru pokrenu prvu zadružnu mikropivovaru. Kampanja će trajati do 02. travnja i kroz nju će se promovirati craft pivo i društveno odgovorno poduzetništvo.

Hajdana Rukavina dolazi iz Zelene energetske zadruge (ZEZ), predstavit će projekt “Crowdfunding Academy” i upoznati prisutne s alternativnim izvorima financiranja. Crowdfunding Academy je neformalni edukacijski program o crowdfundingu i provedbi crowdfunding kampanja namjenjena svim inovativnim i kreativnim projektima. Ana i Maja su završile Crowdfunding Academy, a to iskustvo im je pomoglo u provođenju vlastite kampanje i realiziranje svoga sna.

Dođi na predavanje, i budi jedan korak bliže realiziranju svoga sna.

Link na kampanju: Brlog @ Indiegogo