Digitalni nomadi stigli u COIN

By 12. rujna 2016 Događanja, Novosti Nema komentara

U zadarski coworking prostor COIN stigli su digitalni nomadi, zajednica ljudi kojih, zahvaljujući tehnologiji, posao ne veže samo za jedno mjesto.

Zadar tako na mjesec dana postaje dom 12 osoba različitih profesionalnih i osobnih profila. Poduzetnici, fotografi, programeri, pisci, stručnjaci u marketingu – svi oni dio su “WiFi Tribe-a” , zajednice koju je u ožujku pokrenula Amerikanka Brittnee Bond zajedno s dvoje prijatelja, Diegom i Juliom.

-Tvrtka predstavlja sistem podrške digitalnim nomadima. Naime, takav način života ponekad zna postati usamljen, stoga u wife tribe-u digitalni nomadi pronalaze zajednicu kolega i prijatelja, koji su uvijek dostupni za savjet i pomoć. Jedni druge gledamo kao obitelj i ostajemo u kontaktu i nakon ture, objašnjava Brittnee.

Ovakav način rada popularan je i učestao u Americi, a postaje sve primamljiviji i zaposlenima diljem svijeta.

-Kod nas je postao toliko popularan da u oglasima za posao navode omogućava li zaposlenje rad odvojen od poduzeća. Nakon šest godina rada za stolom u odvjetničkoj tvrtki, nisam više mogla, mrzila sam taj klasični oblik rada. Tijekom tih godina shvatila sam da ne želim trošiti vrijeme radeći na projektima do kojih mi nije stalo. Za mene, ovo je projekt koji ostavlja utjecaj, rekla je Brittnee.

Nakon Zadra, digitalni nomadi, podijeljeni u dvije grupe, posjetit će Aziju i Latinsku Ameriku.

Svi zainteresirani imat će priliku upoznati ovaj način rada, neuobičajen u Hrvatskoj, na radionicama koje će se tijekom rujna održati u COIN-u, o čemu ćete pravovremeno biti obaviješteni putem službene i facebook stranice.