Uskrs je blizu i velika se većina Zadrana koji studiraju ili rade izvan rodnog grada vraća kući. Za sve Zadrane koji za praznike dolaze ili ostaju doma COIN je pripremio iznimno zanimljivu panel diskusiju koja će se održati na Veliki Petak, 25.ožujka 2016. godine s početkom u 18:00 sati.

Jednom kad mladi Zadrani odu u Zagreb na studij, pitanje je hoće li se nakon školovanja vratiti u rodni grad. Pri tom nije upitna njihova ljubav prema gradu u kojem su odrasli, već mogu li u njemu ostvariti svoje želje, snove, pronaći posao i ostvariti se u potpunosti. Postavljene dileme i pitanja muče Zadrane svih profesija i struka tj. fakultetskih smjerova obrazovanja, pa će o njima biti riječi na panel diskusiji „Zalud zlato cilog svita – mit ili realnost”. Je li mit da Zadar ne može pružiti dovoljno mladima ili je upravo obrnuto?

Svoje životne priče ispričat će nam snažni predstavnici skupine Zadrana koji su se nakon završenog fakulteta i života u drugom gradu, odlučili vratiti u svoje rodno mjesto i graditi nove vrijednosti. Iz svega toga zasigurno će proizaći zanimljiva diskusija iz koje će se izroditi smjernice za razmišljanje, ali i konkretne poteze koje treba učiniti, bilo da je riječ o razvoju tržišta, infrastrukture i motivacijskih faktora za poduzetničke pothvate bilo koje vrste u našem Zadru.

Zanimljivi sudionici koji će sudjelovati na ovom okruglom stolu su: Marko Mišulić (osnivač i direktor – Rentlio), Renato Švorinić (ravnatelj HNK Zadar i basist jazz sastava Black Coffee), Marko Baus (osnivač dizajnerskog studija Parabureau, Zagreb), Jakov Kolega (basist benda Pavel, project manager tvrtke Agrarno savjetovanje i osnivač Zadar Craft Beer Festivala) te Mare Milin (samostalna umjetnica i profesionalna fotografkinja).

Nakon panel-diskusije, očekuje vas nastup sastava A.J. Jazz Trio, uz hranu i piće, što će predstavljati idealnu priliku za umrežavanje i puno prijateljskog razgovora iz kojeg se mogu izroditi nove prilike i ideje. Sudjelovanje se ne naplaćuje te je otvoreno za sve zainteresirane.

Vidimo se!